Міжнародна науково-практична онлайн-конференція: «Інновації та перспективи сучасної науки в розвитку галузей кролівництва та звірівництва»

22 березня 2024 року проведено Міжнародну науково-практичну онлайн-конференцію: «Інновації та перспективи сучасної науки в розвитку галузей кролівництва та звірівництва».

Організаторами конференції були: Черкаська дослідна станція біоресурсів НААН  та Департамент агропромислового розвитку Черкаської ОВА.

У роботі конференції взяли участь науковці Національної академії аграрних наук України, викладачі університетів та коледжів, аспіранти, студенти, науковці Республіки Болгарія, керівники та спеціалісти кролівничих і звірівничих господарств, кролівники аматори.

Відкрив роботу конференції директор Черкаської дослідної станції НААН, кандидат сільськогосподарських наук Олександр Бойко та побажав учасникам плідної роботи, нових відкриттів, зростання в науковій діяльності, а навчальним закладам – процвітання. Вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання.

Цікаві доповіді та презентації представили Ярослав Лесик, доктор ветеринарних наук, професор, Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, Ігор Лучин – доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник відділу біорізноманіття та екології Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН, Яремчук Ірина Митодіївна, кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник, Інституту біології тварин НААН.

Доктор Ніколай Марков, та доктор Цвітан Марков з Науково-дослідного інституту гірського скотарства і землеробства Троян Республіка Болгарія доповіли про стан і тенденції розвитку кролівництва у світі, в Європейському Союзі та Болгарії.

Заслухали наукові доповіді і науковців з Національного університету біоресурсів і природокористування України та інших наукових закладів, які за результатами своїх власних досліджень отримали і чудово проаналізували експериментальні дані.